Початок Різдвяного посту !

Різдвяний піст розпочнеться 28 листопада
Тримай корисні пісні страви на кожен день з продукцією від Гуляй-поле!

1. Салат із чорносливом
Дрібно нарізати білокачанну капусту (чверть качана), перетерти її з сіллю та цукром (1 столова ложка), сік віджати. Очистити від кісточок і нарізати заздалегідь (за 2-4 години) замочений чорнослив. Натерти моркву та половину лимона на тертці. Все змішати. За бажанням в салат можна додати олію Гуляй-Поле та дрібку кмину.

2. Щі з грибами
500 г квашеної капусти, 25 г сухих білих грибів, 2 цибулини, 2 картоплини, 1 морква, корінь петрушки, 1 ріпа, 3 лаврові листки, головка часнику, 2 столові ложки сушеної кропиви, 3 зерна запашного перцю.
Зварити гриби, в бульйон кинути нарізані кубиками картоплі, дрібно нарізати цибулини й теж кинути в бульйон. Моркву, ріпу та петрушку нарізати кружальцями та покласти в каструлю. Квашену капусту промити під струменем води, віджати, після чого опустити в окріп. Зняти каструлю з вогню за готовністю картоплі. Лавровий лист і запашний перець кладуть у щі разом із морквою. Зняти з вогню каструлю, розім’яти часник та заправити щі. Можна смакувати з чорним хлібом та соусом Грибний видатний від Гуляй-поле поверх нього!

3. Юшка з гречаною крупою
2 картоплини, по 1 кореню моркви, петрушки, пастернаку, 0,5 голівки часнику, 3 голівки цибулі, пучок зелені, 0,5 склянки гречки.
Овочі відварити, як завжди, на гарному вогні. Коли буде готова картопля, запровадити гречку. Варити до готовності крупи. Для тих, хто любить гостріше – можна додати трішечки гірчиці гострої від Гуляй-поле у юшку!

4. Салат з тертої моркви, буряків, капусти та цибулі
200 г моркви, 200 г капусти, 200 г буряків, пучок зеленої цибулі, мед, лимонний сік.
Овочі натерти окремо, не змішуючи їх за кольором. У круглій вазі викласти гірку з білокачанної капусти. Навколо неї кільцем укласти терту моркву і, нарешті, зовнішнім кільцем — червоний тертий буряк. Полити все лимонним соком, змішаним із медом. За бажанням можна додати чайну ложку рослинної соняшникової олії Гуляй-поле. Між кільцями укласти дрібно нарізану зелену цибулю.

5. Риба, запечена у фользі
500 г рибного філе, 1 столова ложка кропу або кмину, сіль, чорний мелений перець, олія Гуляй-Поле.
Фольгу змастити жиром, покласти розморожене філе, посолити, посипати зеленню, приправами. Кожен шматок рясно полити соняшниковою олією Гуляй-поле. Ретельно загорнути, покласти на лист і поставити в добре нагріту духовку. Запікати близько 1 години, подавати з вареною картоплею.

6. Пісний шоколадний пиріг
Ще один варіант домашнього десерту на кожен день під час посту. Тобі знадобиться: 1,5 склянки борошна, 150 мл води, 110 мл варення, 0,5 склянки цукру, 3 ч. л какао, 1 ч.л розчинної кави, по 0,5 ч.л соди та розпушувача, 1 ст.л оцту, 50 мл соняшникової олії Гуляй-поле.
Змішай просіяне борошно, розпушувач, какао, соду і сіль. Окремо змішай теплу воду, оцет, рідке варення, каву, соняшникову олію Гуляй-поле та цукор до розчинення. З’єднай обидві суміші, вимішай тісто віночком, перелий у форму і випікай близько пів години при 180 градусах.

7. Котлети рибні
1 кг хеку, тріски або спинки минтаю, 2 головки цибулі, 150 г хліба, борошно, 100 г соняшникової олії Гуляй-Поле, перець чорний, сіль, 1 чайна ложка цукру, 2 столові ложки борошна.
Рибу очистити, вимити, відокремити філе від кісток і прокрутити через м’ясорубку разом із прожареною цибулею і віджатою булкою, приправити цукром, перцем, додати муки, перемішати, щоб утворився густий фарш. Сформувати котлети, обваляти в панірувальних сухарях, обсмажити в соняшниковій олії Гуляй-поле, щоб з’явилася золотиста скоринка. Покласти котлети в каструлю, залити бульйоном риби, поставити в духовку на 20 хв. Подавати з картоплею.

Добре, бо своє!