Вища якість майонезів Гуляй–поле: головний технолог DELTA-FOOD ділиться секретами

Головний технолог підприємства компанії DELTAFOOD Єгорова Юлія розповідає про якість майонезів Гуляй-поле. Ми зібрали найпопулярніші питання, що хвилюють кожного українця при здійсненні вибору майонезної продукції.  

Поділіться секретом основних складових майонезу ТМ Гуляй-поле?

– Основним інгредієнтом майонезів є олія соняшникова рафінована дезодорована, по ДСТУ4487 вона повинна бути присутньою у об’ємі не менше 50%. Також необхідним продуктом в складі майонезу є яєчний жовток. Він виконує роль натурального емульгатора, і завдяки йому з’єднуються два незмішувані між собою компонента, утворюючи емульсію, –  масло і вода. Це основа продукту. Інші компоненти несуть смакові характеристики продукту, у кожного виробника вони свої. Кислоти, що входять до складу майонезу, крім смакового навантаження грають роль консерванту.

А який з цієї лінійки майонезів ваш особистий фаворит? Чому?

– Мені подобається майонез з жирністю 67%. На мій погляд це класичний смак майонезу! У порівнянні з 72% він має менш виражений смак яєчного жовтка і не містить загусники, які потрібні для зв’язування води при жирності менше 67%.

Як довго відпрацьовувалася рецептура? Що було найскладнішим?

– Я займаюся майонезною групою більше 25 років, протягом цього періоду вносилися зміни в вимоги до майонезів, що відображалося на змінах у рецептурі. Причому не тільки вимоги законодавства мали вплив на рецепти, але в першу чергу –  очікування від продукту  споживачів. Весь попередній досвід був використаний для створення оптимальної рецептури ТМ Гуляй-поле, по якій виробляється продукт.  На сьогодні всі наші рецептури є основною цінністю для нашої компанії, адже в них закладено баланс смаку та вартості зі збереженням головного принципу – натуральності.

У складі використовуються тільки натуральні смакові інгредієнти? Чи присутні штучні смакові добавки (ароматизатори), консерванти?

– У майонезах використовуються тільки натуральні інгредієнти. У майонезних соусах, а саме рецептурах, де згідно з ДСТУ відсоток олії не рівний або менший за 50% та відсутній жовток, використовуються ще харчові добавки.

Чи входять до складу майонезу та соусів складові українського походження або використовуються імпортні?

– Основний продукт – соняшникова олія  – від українського виробника. Наша земля багата на якісну гарну соняшникову олію. За вибором інших компонентів у компанії лише один пріоритет –  вибирається найкраща сировина, яка є на ринку і відповідає вимогам відділу якості щодо вхідного контролю.